Αρχιεπισκοπή Πάσης Μακεδονίας θέλει να ονομαστεί ο προκαθημένος της Σκοπιανής Εκκλησίας !!!!

Αρχιεπισκοπή Πάσης Μακεδονίας θέλει να ονομαστεί ο προκαθημένος της Σκοπιανής Εκκλησίας !!!!


Αρχιεπισκοπή Πάσης Μακεδονίας θέλει να ονομαστεί ο προκαθημένος της Σκοπιανής Εκκλησίας !!!!

 
Αμέσως μετά την υπογραφή οι Σκοπιανοί δείχνουν τις προθΈσεις τους.....
Δεν εχουν μπέσα αυτοί......
Τουρκόσποροι είναι άλλωστε !!!!!!!!
 
 

 Σε μια νέα και ανησυχητική εξέλιξη στην εκκλησιαστική διάσταση του σκοπιανού αναφέρθηκε χθες από την εκπομπή Άλλη Διάσταση της ΕΡΤ1 ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης. 

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για πληροφορία, ότι από την εκκλησία των Σκοπίων, που μόλις πρόσφατα αιτήθηκε την επιστροφή της στην αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “έχουν ζητήσει το όνομα Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Πάσης Μακεδονίας”.

Η λεγόμενη “Εκκλησία της Μακεδονίας” έχει αποσχιστεί από το Πατριαρχείο Σερβίας εδώ και πάνω από μισό αιώνα.
Smiley face
Εσχάτως, γίνονται κινήσεις για την θεραπεία αυτού του σχίσματος και σε αυτά τα πλαίσια έγινε με ελληνική ικανοποίηση δεκτή η πληροφορία, ότι η σκοπιανή εκκλησία αιτήθηκε προ εβδομάδων την επιστροφή της υπό τον οικουμενικό θρόνο ως “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος”.

Εντούτοις, ο κος Μηταράκης αποκαλύπτει τώρα ενδεχόμενο θέμα περίληψης στον τίτλο της γειτονικής εκκλησίας και του προσδιορισμού “Πάσης Μακεδονίας”.

Σημείωσε, πάντως, ότι πρόκειται για κάτι “που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε έχει γραφτεί”, όπως και ότι “ακούγεται από σοβαρούς εκκλησιαστικούς κύκλους”, ενώ ζήτησε εμμέσως επίσημη ενημέρωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εφόσον κάτι τέτοιο ισχύει, θα πρόκειται για ακόμα μια αρνητική εξέλιξη στο ήδη βεβαρυμένο μακεδονικό ζήτημα, που η κυβέρνηση διατείνεται πως επιλύει – προβαίνοντας σε βαριές ιστορικές υποχωρήσεις και έχοντας απέναντί της το λαϊκό αίσθημα.

grothia.gr

http://apagorevetai-one.blogspot.com/2018/06/blog-post_936.html

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ