ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!


Εξελίξεις στο Νταβός για Σκοπιανό! Τσίπρας: Σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων – Οι δεσμεύσεις Ζάεφ

«Δεν θέλουμε να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό» είπε ο πρωθυπουργός – Ζάεφ: Ανακοινώνω ότι θα αλλάξουμε το όνομα στο αεροδρόμιο και τους δρόμους
«Πρώτα ο αλυτρωτισμός, μετά το όνομα»: αυτό το μήνυμα έστειλε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.«Δεν θέλουμε να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Με τον Ζάεφ έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με υπευθυνότητα».

Τα Βαλκάνια έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από εθνικισμούς και εντάσεις, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζουμε:

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 2,5 ώρες, η κατ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται στο Νταβός.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζουν όμως τις συνομιλίες τους για το Σκοπιανό, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 16:30 ώρα Ελλάδας.Πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ μετέδωσε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα.

https://

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CE%B5%CF%86/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ